През месец август за десети път Тутракан ще се превърне в международен център на детски изкуства. През изминалите години на брега на река Дунав на открити сцени са си давали среща деца от България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Израел, Русия, Украйна и Казахстан. С таланта и младостта на участниците и техните изпълнения, дните на фестивала се превръщат в истински празник за града.
Конкурсът „Речни ноти” е включен в календара на Министерството на образованието, младежта и науката в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби за 2011г. Индивидуалните поп изпълнители във втора и трета възрастова група получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място.

Организатори:
Общинска администрация -Тутракан, Общински център за извънучилищни дейности.
Време  за провеждане: от 25 до 27 август 2011 г.
Място на провеждане: открити сцени на брега на р. Дунав.
Лица за контакти: 
Община Тутракан - отдел „Духовни дейности”, e-mail: obs_tutrakan@b-trust.org; 
Общински център за извънучилищни дейности,
Доротея Бальовска, тел. 0893411068, 0887-749-135, 0866 / 60-399, 
E-mail: melodia_tn@abv.bg; Web site; www.rechninoti-tn.net

Антония Калдарева, Стефани Илинколева и Божидара  Иванова от Общински детски комплекс град Тутракан получиха голямата награда на Осмия Международен фестивал на изкуствата «Речни ноти». Във фестивала участваха  над 120 изпълнители от България, Украйна, Румъния, Казахстан, Унгария и Израел. Председател на журито бе известният композитор Хайгашот Агасян. Целта на тутраканския фестивал  «Речни ноти» е да популяризира българската детска песен. Фестивалът завърши снощи с гала-концерт на отличените.

Открива се осмият международен фестивал на изкуствата "Речни ноти", който  ще продължи до 29-ти август.Организатори са община Тутракан, Националният дворец на децата - София и Общински детски комплекс - Тутракан.
От тази година фестивалът е със статут на селекционен кръг за един от най-големите песенни европейски фестивали - в Беларус. Заявки за участие са изпратили над 150 индивидуални участници от Румъния, Украйна, Израел, Унгария и Казахстан, както и млади таланти от почти всички големи български градове.

Крайдунавският град Тутракан бе домакин на Осмия международен фестивал на изкуствата „Речни ноти“ от 27 до 29 август 2009, в който участваха над 120 изпълнители от България, Украйна, Румъния, Казахстан, Унгария и Израел. Организатори на проявата под мотото „Една сцена - много звезди“ са Тутраканската община и Общинският детски комплекс в Тутракан. Тази година за първи път има раздел за танцово изкуство - модерен балет, съобщи директорът на фестивала Доротея Бальовска. Участниците ще се състезават в три възрастови групи. Журито под председателството на композитора Хайгашот Агасян е от вокални педагози и директори на подобни прояви от други страни. Учредени са награди за изпълнители за всяка възрастова група. Голямата награда на конкурса се дава за цялостно представяне.

С куп награди се завърнаха русенските певци от международния конкурс за млади изпълнители “Речни ноти”, състоял се през почивните дни в Тутракан. Повече от 200 участници от 7 страни на Европа се събраха в крайдунавския град, като изявите на изпълнителите бяха оценявани от жури с председател композиторът Хайгашот Агасян. С първа награда при вокалните групи се завърнаха певците от вокална група “Слънце” при общински детски център за култура и изкуство в Русе. Специална награда е получила Мария Минчева, която е поканена за участвие в международен конкурс за певци в Казахстан през следващата година. С втори награди се завърнаха Яница Дафинова и София Петрова от студио “Естрада”, а трето място завоюва малката Пламена Минчева