ЖУРИ В СЪСТАВ:                                                

                                                 Председател -   Хайгашод Агасян     

Повечето от детските песни на Агасян се превръщат в шлагери.
С първа степен на орден "Св. Св. Кирил и Методий"  е удостоен композиторът Хайгашод Агасян за дейността му в областта на изкуството и образованието, също така  е носител на наградата на фондация "Димитър Вълчев" за театрална музика. Автор е на детски песни, част от които са включени в учебниците по музика.
Известен български композитор. Специализирал „камерна музика“ във Франция и Унгария . От 1979 до 1991 г. е оркестрант в „Народен театър за младежта“, а от 1991 г. е оркестрант и композитор в театър „Възраждане“ в София. Свири в различни симфонични и камерни оркестри. Неговото запознанство в Младежкия театър през 1981 г. прераства в дългогодишно сътрудничество с Недялко Йорданов. Участва като автор на музиката и актьор в много от постановките му, пише песни по негови стихове, акомпанира му на концерти в България и зад граница. Създава някои от най-популярните песни на българската поп музика. Освен поп песни, пише също така песни за деца, поп музика и театрална музика.
 
  Владо Димов
Започва своята кариера в реалити формат „Ку-ку академия“ от „Шоуто на Слави“, той е поп изпълнител, а от 2008 г. е преподавател в НМА „проф.Панчо Владигеров“ - София.
През 2014 и 2015 г е член на Международното жури на престижния конкурс „Славянски базар“- Витебск, Беларус.
  Димчо Рубчев
Димчо Рубчев завършва СМУ проф. „Веселин Стоянов“ в град Русе , а след това Българската държавна консерватория „проф. Панчо Владигеров“ - София със специалност дирижиране. Като диригент е носител на Специална награда на журито в чешкия град Оломоуц през 1989г и  Трета награда от конкурс във френския град Нант. От 1995 г. е диригент на Общински духов оркестър - град Русе. Той прави всичко възможно Общинския духов оркестър да се  възприема като Биг-бенд и през  последните години изнася концерти с най-добрите български джаз музиканти : Ангел Заберски, Хилда Казасян, Васил Петров, Стефка Оникян и много други. Биг - бенд Русе е носител на
„Кристална лира“ през 2015, за приноса си в сферата на изпълнителското музикално изкуство.
Д-р Нели Маринкова
Преподавател по „поп и джаз пеене“ в НМУ „Л. Пипков“ и НБУниверситет - София
Носителка на  ВТОРА НАГРАДА на Международния фестивал „Златният Орфей“
, с песента „Приказен Свят“ - 1998 г.
Носителка на първа награда на XXX юбилеен конкурс „Златна пролет“ - БНР, с песента „Поглед към мама“ - 1999 г.

Като изпълнител във вокалния дует „Етиен и Нели“ има многобройни концертни изяви, записи, видео клипове, участия в радио и телевизионни шоу програми и рецитали на големите български конкурси. Съвместни изяви с група „Трик“, самостоятелни проекти с Венцислав Станев.
Турнета в чужбина: Норвегия, Швейцария, Южна Кореа, Япония, Алжир, Катар и др. В класовете й, в НМУ и НБУ, нейни ученици са: Невена Пейкова, Симеон Желязков, Митко Петров, Нелина Георгиева, Траян Костов, Христина Юречко, Кристина Дончева, Николай Георгиев и др.
Николай Текелиев
Председател на сдружение „Спектър”, мениджър, организатор, журналист.
Завършил Софийския университет „Св. Климент Охридски” - история и философия, изучавал класическо пеене в Консерваторията , солист на оперетния театър в Кърджали.
Директор на Международния фестивал „Ален мак”, един от създателите на фестивала „ПОКИ”.
Работил в БНР, програма „Христо Ботев” - автор и водещ на музикално предаване.
Член на много журита - „Мелодия на годината”, „Речни ноти”, „Сарандев”, „Съзвездие”, „Път към славата”.  Член на журитата на Международния фестивал „Славянски базар

във Витебск” , представител на фестивала за България от създаването му през 1991 г.  Представител за България на фестивалите „Бозторгай”, Шаттък” и „Златен микрофон” в Казахстан, Даймънтя войс”- Чехия, на фестивали в Литва, Латвия, Естония, Унгария и много други.
Автор и водещ на радиопредавания, сценарист на телевизионни предавания. Сценарист, режисьор и водещ на много концертни прояви.
Носител на „Златно перо” за журналистика за чуждестранен журналист в Беларус /за отразяване на „Слав. Базар”.
Сътрудничи с около 30 фестивала в Европа и Азия.
Карлъгаш Абдикаримова - Казахстан
Заслужил деятел на културата на Казахстан и директор на международния детки фестивал „Бозторгай”